Även om vi går mot ljusare tider, och vi har i snart ett års tid levt under märkliga betingelser, så hoppas vi väl alla att saker och ting ska återgå – om inte till det normala – så iallafall mer som normalläge.
Det kan trots det vara svårt att ”komma på fötter”. Vi drabbas olika av hur vi på ett eller annat sätt drabbats av Covid-19, och här delar vi med oss av några tips som får dig att ”komma på fötter” igen.
1. Ha lugn och ro
Ljuset piggar upp så gör starka ljud motsatsen. Försök hitta en lugn och tyst stund när du kan under dagen.
2. Utnyttja ljuset
Se alltid till att du har ljust omkring dig så mycket som möjligt. Dra upp rullgardinen, tänk alla lampor. Gå ut och ta till dig allt ljus som finns. Promenera, speciellt i dessa tider, till jobbet. Om du jobbar hemifrån bryt av dagens arbete med en lång promenad under dagen.
3. Motionera
Motion gör att du får mer energi och känner dig piggare av bara frten. Anpassa tempot efter din egen ork så får du en kick. Måttlig motion stärker också immunförsvaret och om du motionerar tomhus ges du dessutom nyttan av dagsljusets positiva inverkan på melatoniner.. Dessutom finns alltid en möjlighet knyta nya kontakter. Glöm bara inte hålla armslängds avstånd!
4. Glada färger gör dig glad
Varför inte pigga upp sig själv med att klä dig i glada färger, exempelvis rött, vilket gör dig piggare. Färger påverkar oss mer än vi tror och det är viktigt att inte bara omgärda oss med mörka färger speciellt nu till den kommande våren. Flöda på med färg!
5. Tänk positivt
Ja, det kan kanske vara lätt stt säga, men nog så viktigt. Grubblerier kan ge dig depression och grunden gäller – tänk positivt. Kanske har du någon nära som du kan ventilera olika spörsmål med. Att ha en positiv grundinställning till livet, att tycka om sig själv är bra för välbefinnandet, lika som att unna sig ha roligt. När du skrattar frigörs endorfiner vilket gör dig både lugn och glad men också harmonisk.

Då pandemin fortfarande håller oss tillbaka, så kan vi inte rekommendera resor i dagsläget, däremot hitta nya promenadstråk, kanske utflyktsmål i din närhet att upptäcka. Ta med fikakorg och ut i ljuset – det blir framförallt uppfriskande för både kropp och själ.